Hertenfilet met klassieke wildsaus
- Melissa Neyt

- 30 okt
- 2 minuten om te lezen
Dit recept voor hertenfilet met klassieke wildsaus brengt de diepe smaken van het wildseizoen samen in een elegant gerecht. De saus is bereid met de wildfond van Belfond. Een mooi voorbeeld van hoe hoogwaardige basisproducten het verschil kunnen maken. Perfect als inspiratie voor de menu tijdens het najaar.
Ingrediƫnten voor 4 personen
Voor de saus:
Voor de bereiding van het gerecht:
600g hertenfilet
1 teentje knoflook
1 knolselder
400g bospaddenstoelen
4 aardappelen
Scheutje room
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil terwijl de knolselder en de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Kook en pureer ze samen. Voeg nadien wat boter en room toe en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Smelt een klontje boter in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Kruid met wat peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en laat het vlees nog 10 minuten garen in de oven. Laat het vlees nadien nog even rusten onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de wildfon, wijn en porto.
Roer de aanbaksels los en breng de saus aan de kook.
Laat ongeveer 1/3de inkoken.
Voeg de room toe en laat verder inkoken tot de gewenste sausdikte.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Bak tijdens het indikken van de saus ook de bospaddenstoelen krokant en kruid met peper.
Snijd de hertenfilet in plakken en serveer met de saus, de knolselderpuree en de paddenstoelen.
Tip! Voor een nog intensere smaak van de saus, kan je 2 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 2 geplette jeneverbessen en 2 eetlepels veenbessencompote toevoegen aan dit recept en de room weglaten!
Smakelijk!





Opmerkingen