RECEPT: Heerlijke pompoensoep met pesto truffel & pistache van Tartuflanghe
- Melissa Neyt
- 16 sep
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 6 dagen geleden
Pesto is een smaakmaker die met ontelbare gerechten te combineren valt. Voeg daar de hippe ingrediënten truffel en pistache aan toe en je krijgt een innovatieve, maar vooral overheerlijke pesto die je gerecht naar een ander niveau tilt.
Ingrediënten voor 4 personen:
800g pompoen
1 aardappel
1 ajuin
3 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
4 eetlepels pesto truffel & pistache van Tartuflanghe
Crostini truffel van Happy Hour om te garneren
Bereiding:
Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen en snijd ik grove stukken.
Schil en snijd de aardappel.
Snijd de ajuin fijn.
Doe de olijfolie in een pan en voeg de ajuin toe. Bak tot de ajuin glazig is.
Voeg de pompoen en pompoen toe en bak enkele minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat ongeveer 25 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Mix de soep en voeg peper en zout toe naar smaak.
Serveer de soep en voeg op elk bord een eetlepel pesto toe.
Om het gerecht af te werken kan je croutons of geroosterd brood toevoegen.
Smakelijk!

Opmerkingen